Pohja:
25g sulatettua voita
½dl sokeria
1rkl gluteenittomia jauhoja
½tl leivinjauhetta
1dl kaurahiutaleita
Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada irtopohjavuoan pohjalle, paista 200 asteessa n.7min. Jäähdytä.
Täyte:
2½dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata
3rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½dl maitoa
1½dl karpaloita
1dl kinuskia
Vatkaa kerma vahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa, sokerit ja kuumaan maitoon liuotettu liivate. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele päälle karpalot ja kinuski. Lisää loput täytteestä. Anna jähmettyä jääkaapissa 30min-1h.
Koristele esim. karpaloilla, kinuskilla ja suklaalla. Tarjoiluun kinuskikastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti