Hae tästä blogista

lauantai 17. maaliskuuta 2012

HeviSaurus-kakku






6
munaa
 
2 dl
sokeria
 
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
 
1 tl
leivinjauhoja
 

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää leivinjauho jauhojen sekaan ja sekoita jauhot varovasti muna-sokerivaahtoon, mutta kummiskin niin, että jauhot sekoittuvat hyvin vaahdon sekaan.
  • Voitele vuoka ja kaada korppujauhoja vuokaan niin, että niitä tarttuu joka paikkaan vuokaan sitten kaadat loput pois.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.30-40min riippuen tietysti uunista.
  • Ennen kun otat pohjan pois uunista kokeile puutikulla pohjan keskeltä tattuuko taikinaa tikkuun, jos ei taikina on valmista!
  • Kumoa kakkupohja "lautaselle" ja anna jäähtyä.
  • Koristele:)

Koristeluun käytin:

Ensin pinnalle sokerimassasta tehty levy. Herra hevisauruksen tein koristeluun tarkoitetuilla geelillä. (Dr. Oetker).

Kermavaahdon voi värjätä elintarvikeväreillä, mutta koska sitä ei ollut, on se värjätty sokerikuorruteella.Sekoitin koko tuubillisen pieneen määrään vettä ja sekoitin kermaan.

"Niittejä" takissa ovat pehmeät hopeakuulat.

Mikin pyöreä osa on tehty ruskeasta marsipaanista.

Kakun sisällä on mango-persikkapilttisose.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti